Hrrr na ně! - Lubomír Man

Lubomír Man

Hrrr na ně! - Lubomír Man

Mladí fotbalisté v útoku proti zločinu

169 Kč

229 Kč


Skladem
Stav: nové
Typ: kniha
Další údaje: Vydáno: 2014. Nakladatel: eSports.cz, s.r.o. Formát a počet stran: A5, 144 stran, černobílé obrázky, barevná obálka. ISBN: 978-80-87853-99-3
Kód zboží: 9788087853993
Román Hrrr na ně! je světovou knihou roku 2003 dle Wikimedia Commons. Jde o příběh čtrnáctiletého Pavla, který v poslední minutě fotbalového utkání zahodí úmyslně penaltu, neboť ví, že k faulu na něj nedošlo. Tento čin ho z mužstva vyřadí a zavede na obtížné hledání fair play nejen ve sportu, ale i v životě. V záplavě zahraničních knih pro mládež se Manova kniha vyděluje především svou čtivostí. Umění psát roubuje autor na sportovní prostředí velmi zkušeně a umí dodávat knize napětí v každém odstavci. Svou knížkou tak navazuje na nejlepší tradice českého dobrodružného románu pro chlapce.

PODIVUHODNÉ UDÁLOSTI, O NICHŽ VÁM BUDU VYPRÁVĚT, NEVZNIKLY SAMY OD SEBE, ALE BYLY UVEDENY DO POHYBU DĚJI A UDÁLOSTMI JINÝMI, ZVLÁŠTĚ TĚMI, KE KTERÝM DOŠLO V PRŮBĚHU MINULÉHO ROKU A LETOŠNÍHO JARA. PODROBNĚ JSTE SI O NICH MOHLI ČÍST V ROMÁNU SEN NA DOSAH.

Tak začíná román HRRR NA NĚ! známého autora dramatických příběhů pro dospívající chlapce a děvčata. Ti, kdo četli Sen na dosah, se mohou těšit na další příhody mladých fotbalistů, ti ostatní pak najdou zcela samostatný dobrodružný příběh chlapce Pavla Polcara, který posedle hledal ve sportu fair play a našel v blízkých Hradbách nejen je, ale i závratné detektivní dobrodužství při obraně soch v městském parku proti jejich neznámým ničitelům. Knížka Hrrr na ně! byla mezinárodní informační společností Wikimedia Commons zařazena do exkluzivního výběru čtyřiceti světových KNIH ROKU 2003.

Otevřená encyklopedia Wikipedie zařadila Hrrr na ně! do seznamu 60 nejzákladnějších českých knih pro děti a mládež.